WŁAŚCIWOŚCI I PROFIL BEZPIECZEŃSTWA
WYSOKIE STĘŻENIE KWASU HIALURONOWEGO
(96 mg/3 ml)NAJWYŻSZE NA RYNKU*
WYSOKA JAKOŚĆ (ULTRACZYSTOŚĆ)
Kwas hialuronowy IBSA to ultraczysty kwas hialuronowy wytwarzany na drodze opatentowanego procesu biofermentacji dokonywanej przez bakterie Streptococcus zooepidemicus, który pod względem czystości i bezpieczeństwa wyróżnia się NAJWYŻSZĄ JAKOŚCIĄ na świecie.
BIOZGODNOŚĆ I TOLERANCJA
Dzięki zastosowaniu technologii NAHYCO® nie zawiera żadnych chemicznych czynników stabilizujących, a także wykazuje się niezrównaną biozgodnością i tolerancją2.
PROCES ROZKŁADU
Hybrydowe kompleksy (Hybrid Cooperative Complexes, HCC) kwasu hialuronowego są biodegradowalne i ulegają bioresorpcji w organizmie. Jednocześnie są bardziej odporne na działanie hialuronidazy, niż kwas hialuronowy linearny2.
WYSOKI PRZEPŁYW3,4 I NISKA LEPKOŚĆ2
Właściwości reologiczne PROFHILO® BODY sprawiają, że jest to produkt optymalny3,4: szczególne znaczenie ma przewaga płynności nad elastycznością (wartość tan delta >1),która nie występuje w przypadku usieciowanych żeli.
WYSOKA SPOISTOŚĆ I INTEGRACJA Z TKANKĄ3
Ważną cechą charakterystyczną wynikającą z wysokiej spoistości PROFHILO® BODY jest zdolność optymalnej integracji z tkanką. Wyróżnia go zdolność do jednolitego przepływu przez struktury anatomiczne po iniekcji, dzięki czemu rozprzestrzenia się równomiernie.
KONTROLA JAKOŚCI
IBSA wyróżnia się, ponieważ kontroluje cały cykl życia produktu: od biofermentacji surowca po gotowe do użytku ampułkostrzykawki z kwasem hialuronowym.